Kdor je na preži, preží.

Falka preží, prvič.

Čakamo: medveda

Dočakamo: muhe

Okoliščine: čakali smo 3 ure, pri tem se nismo premikali, niti ne klepetali (eden je spal), smrdelo je. V opazovalnici na tone živčnih muh, luna dovolj svetla, da se je lepo videl kup koruze, ki je čakal medveda. Zavoljo opazovanja tega nadvse zanimivega kupa, ki ga vsak dan ZAGOTOVO obišče medved, sem zamudila zanimivo predavanje o predelovanju fotk v Fotošopu. Hujših posledic ne čutim.
.

Falka preží, drugič.

Čakava: srnjad

Dočakava: am..dve nedoločljivi (mogoče bo to kdo označil za laž, ampak jaz sem bila tam in lahko edina rečem, da sta bili točno takšni in nič drugačni) ptici, ena od njiju je bila pri miru v zraku in se nasplošno sumljivo obnašala. Druga pa se ni kaj dosti obnašala.

Okoliščine: Vstala sem ob 4h, ob 5h sem bila na opazovalnici. Bila je zaprta, bog me ima rad. (Oziroma, verjetno so bili prijazni do mene v želji, da se jim še kdaj pridružim in je bog to prijaznost le omogočal.) ((Če je seveda niso omogočali lovci.)) (((Kar ubistvu so, torej bog nima kaj dosti zraven.))). V glavnem, nekje na sredini vseeno nisem več čutila prstov, ampak glede na to, da so bili nekateri zunaj na klopci, bom kar tiho. Hiško z drevesa nama je skoraj sklatil vihar. Ampak je ni. Bravo, lovci. In hvala za Hotel.
.

Falka preží, tretjič.

Čakava: srnjad

Dočakava: šojo, srnjaka in komarja

Okoliščine: Mraz, a manj kot zjutraj, pada sneg. Tokrat nisem nepripravljena, za ogrevanje zvrnemo par borovničk, sabo imam dodaten pulover in dvojne nogavice. Čakava na karkoli živega razen rastlin, veter lomi drevje in oponaša lomastenje medveda (da je šlo zgolj za oponašanje, je le domneva, vendar je le-ta med bolj verjetnimi domnevami). Pride šoja, malo poskače in gre. Zelo zanimivo. Nagibava se k obupu, začneva glasno klepetati, kar očitno – vsem dosedanjim znanjem navkljub – privabi srnjaka. Opažen je bil kot kup listja, ki se giblje drugače kot drugi kupi listja in nasploh ignorira veter. No, zato pa imamo daljnogled. Pridno zapisujeva gibe, v 15min postane pretemno, da bi njegovo obnašanje še lahko natančno opazoval človek brez najtvižna, kar jaz seveda sem. Videlo se ga je le še takrat, ko se je sklonil. Ker je imel temno liso na hrbtu. Kdaj je šel, ne vem. Če ga je prepodil medved, tudi ne. Če sem jaz prepodila medveda (ko sem se bližala tlom se mi je namreč to zazdela dobra ideja) pa tudi ni popolnoma jasno. Komar je bil na polici v hiški. Hiška pa še boljšejši hotel, kot prej, totalno zaprta, nova in dišeča. In pojslo je imela. Ampak ok, to so imele vse tri. Nekateri so bili, žal mi je za njih, spet zunaj.

Terenski dan se je končal ob kuhanem vinčku in lovskih prigodah.

Čez 14 dni grem spet, sabo pa bom, raje kot fotoaparat (v primeru prostorske omejenosti mojega rugzaka), vzela deko.

15 Responses to “Kdor je na preži, preží.”

 1. lockpick says:

  lepo, da se koncno izkorisca lovce za prave namene.

 2. kai says:

  deka. pametna ideja. pa spalka, da bo na pojstli toplo. pa rumck v termovki.

 3. Morska says:

  Pa medveda kar s seboj. On bo sigurn prvi “zagledal” srnjad.

 4. fet says:

  hura za prežo!

 5. falka says:

  lockpick haha to je vzajemna korist..
  kai ja, to je plan. rumcek. dam vidla drugic 2 srnjaka vsaj.
  morska a plisastega vzamem

  Hura 3x ja

 6. Nina says:

  ha.. a mas nov siht al si se sam v lovsko drustvo vclanla? :)

 7. Morska says:

  Oblec si kostum medveda, pa bo medved prišel po nevesto, pa ti za doto prinesel srnjad :)

 8. falka says:

  hehe nina, mogoce se bom pa res

  mja medved mi bo prinesel za doto mal prevec dotrajano srnjad, tisto, ki ne miga vec sama, ampak migajo v njej druga ziva bitja…alpa mi bo prinesel staro koruzo.

 9. Morska says:

  S staro koruzo lahko potem ciljaš druge zverine. :)

 10. falka says:

  nina ja, saj to so nasi. ampak je samo 15 mest in so ze zasedena:/

 11. Hello mates, its great piece of writing on the topic
  of tutoringand fully defined, keep it up all the time.

 12. excellent issues altogether, you just received a emblem new reader.
  What could you recommend about your submit that you made a few days
  in the past? Any sure?

 13. nike free says:

  My grand father every time used to watch YouTube comic video tutorials, hehehehehe, as he needs to be cheerful always Kdor je na preži, preží. « Fjoldin blog .
  nike free http://hopwc.org/354585/nikefree.php

 14. outro says:

  My Page…

  blog topic…

Leave a Reply